Обилазак организације РВС у Новом Пазару од стране руководства СОРВС и представника Управе за обавезе одбране МО
децембар 7, 2022
РЕЗЕРВНЕ ВОЈНЕ СТАРЕШИНЕ АЛИБУНАРА СРЕТЕЊСKИМ МАРШОМ ОБЕЛЕЖИЛЕ ДАН ДРЖАВНОСТИ НА ДЕВОЈАЧKОМ БУНАРУ
јун 19, 2023
Show all

IN MEMORIAM Слободан Богић (1948. –2023) БОРАЦ ДО ПОСЛЕДЊЕГ ДАХА

СОРВС Србије и Удружење резервних војних старешина Града Смедерева, опростили су се од Слободана Богића, резервног мајора и председника организације РВС у Смедереву.

До последњег даха, наш Слободан је бдео над судбином Удружења, чијем је функционисању био безрезервно посвећен, од ступања у његово чланство. Мало је један текст да би у њега стало све што је постигао као друштвено-политички, културни и спортски радник у граду на Дунаву, родитељ и одани пријатељ, а посебно као активиста УРВС, у последњих двадесетак тешких година, као кључна фигура у борби да ово Удружење опстане и остане једна од најактивнијих локалних организација, под окриљем СОРВС Србије.

Слободан Богић учесник је ратних дејстава у Хрватској 1991/1992. године, као резервни капетан, командир тенковске чете и официр за морал у, у чину резервног капетана прве класе, током агресије НАТО-а 1999. године. Приликом демобилизације, произведен је у чин резервног мајора, али није заборавио своје ратне другове, које је, као секретар, у два мандата и председник, у три мандата, окупљао у УРВС Града Смедерева, у заједничкој борби да резервни официри, подофицири и војници осигурају статус, какав заслужују у друштву.

Без редовног финансирања, Богић је, са сарадницима, чинио напоре да не изостају редовне годишње активности Удружења, као што су такмичења у војничком вишебоју, шаховски меморијали и отворена првенства УРВС Града Смедерева у стрељаштву. Ту су и редовни сусрети са побратимским организацијама БОРС Вишеграда и Мркоњић Града, као и одржавање блиске сарадње са Центром за обуку KоВ у Пожаревцу, Одељењем МО у Смедереву и СОРВС Србије.

Одлазак нашег Слободана Богића представља ненадокнадив губитак за УРВС Града Смедерева, јер ће нам недостајати његова неисцрпна енергија и посвећеност заједничком циљу, а још јаче осећа се жал за искреним пријатељем, генератором позитивне атмосфере на свим окупљањима и дружењима.

УРВС Града Смедерева