Обилазак организације РВС у Новом Пазару од стране руководства СОРВС и представника Управе за обавезе одбране МО
7 децембра, 2022
РЕЗЕРВНЕ ВОЈНЕ СТАРЕШИНЕ АЛИБУНАРА СРЕТЕЊСKИМ МАРШОМ ОБЕЛЕЖИЛЕ ДАН ДРЖАВНОСТИ НА ДЕВОЈАЧKОМ БУНАРУ
19 јуна, 2023
Show all

IN MEMORIAM Слободан Богић (1948. –2023) БОРАЦ ДО ПОСЛЕДЊЕГ ДАХА

СОРВС Србије и Удружење резервних војних старешина Града Смедерева, опростили су се од Слободана Богића, резервног мајора и председника организације РВС у Смедереву.

До последњег даха, наш Слободан је бдео над судбином Удружења, чијем је функционисању био безрезервно посвећен, од ступања у његово чланство. Мало је један текст да би у њега стало све што је постигао као друштвено-политички, културни и спортски радник у граду на Дунаву, родитељ и одани пријатељ, а посебно као активиста УРВС, у последњих двадесетак тешких година, као кључна фигура у борби да ово Удружење опстане и остане једна од најактивнијих локалних организација, под окриљем СОРВС Србије.

Слободан Богић учесник је ратних дејстава у Хрватској 1991/1992. године, као резервни капетан, командир тенковске чете и официр за морал у, у чину резервног капетана прве класе, током агресије НАТО-а 1999. године. Приликом демобилизације, произведен је у чин резервног мајора, али није заборавио своје ратне другове, које је, као секретар, у два мандата и председник, у три мандата, окупљао у УРВС Града Смедерева, у заједничкој борби да резервни официри, подофицири и војници осигурају статус, какав заслужују у друштву.

Без редовног финансирања, Богић је, са сарадницима, чинио напоре да не изостају редовне годишње активности Удружења, као што су такмичења у војничком вишебоју, шаховски меморијали и отворена првенства УРВС Града Смедерева у стрељаштву. Ту су и редовни сусрети са побратимским организацијама БОРС Вишеграда и Мркоњић Града, као и одржавање блиске сарадње са Центром за обуку KоВ у Пожаревцу, Одељењем МО у Смедереву и СОРВС Србије.

Одлазак нашег Слободана Богића представља ненадокнадив губитак за УРВС Града Смедерева, јер ће нам недостајати његова неисцрпна енергија и посвећеност заједничком циљу, а још јаче осећа се жал за искреним пријатељем, генератором позитивне атмосфере на свим окупљањима и дружењима.

УРВС Града Смедерева